Thursday, April 24, 2014

Πλήξη (μεταπασχαλινή)

Πράξε κάτι πρωτότυπο όχι για να ξεχωρίσεις και για τον αυτοσκοπό αλλά για να νιώθεις και να είσαι διαφορετικός, πραγματικά διαφορετικός και πολυποίκιλος εντός. Να πρωτοτυπείς για να προσφέρεις κάτι το ιδιαίτερο και ξεχωριστό, το καινούργιο, το νεωτερικό και μοντερνιστικό, πρωτοποριακό, κάτι το ανύπαρκτο ως τα τώρα, κάτι που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και έμπνευσης για σένα (ξανά) και για τους άλλους, και όχι για να εντυπωσιάσεις (αν και πολλές φορές έχεις πράγματα να πεις, αλλά χάνεις το παιχνίδι λόγω ύφους και ως εκ τούτου, λόγω ήθους, -αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα μεγάλη). Αν, λοιπόν, δεν πράττεις κάτι πρωτότυπο, τότε να μην πράττεις; Ώρες ώρες είναι τόσο βαρετό και κοινό το ίδιο, που λέω ναι, να μην δοκιμάζεις και να μην προσποιείσαι ότι πράττεις. Να πράττεις για να μιλάς, γιατί έχεις κάτι να πεις και όχι για να κάνεις. Αυτό το κάνουν πολλοί. 


υγ1: Όπως κατάλαβες, πλήττω αφόρητα που δεν βλέπω καμιά πρωτοτυπία στα γράμματα, στην σκέψη, στη ζωγραφική, στον κινηματογράφο, στη μουσική. Ευτυχώς αυτό δεν ισχύει στο 100%, ισχύει όμως σε μεγάλο ποσοστό.

υγ2: Επίσης, σε περίπτωση έλλειψης έμπνευσης και πρωτοτυπίας, μπορείς κάλλιστα να "παρατηρείς" γιατί είναι σίγουρο ότι κάτι πολύ καλό θα προκύψει κάποια στιγμή από αυτή την παρατήρηση...



ξι.

Wednesday, April 2, 2014

Unblocked και ρέουσα

Το θέμα είναι να της ανοίξεις την πόρτα και να την αφήσεις να
τρέξει.
Un(b)locked και ρέουσα... σαν τρελή αμφιβολία... 

-η ελπίδα- 
και "σε λίγο κάθε τι ξαναγεννιέται" .

~Καλημέρα~~


ξι.

Tuesday, April 1, 2014

Φιλοσοφία

Πολλοί τον γνωρίζετε, εύχομαι πολλοί περισσότεροι να τον (παρ)ακολουθείτε. 



Η φιλοσοφία -κατά τη γνώμη μου- θέτει τις βάσεις και είναι η βάση της ζωής και της λογικής. Είναι το Άλφα και το Ωμέγα της Ύπαρξης, κι ας ακούγεται υπερβολικό: εν τη υπερβολή η αλήθεια -εξάλλου. Ο άνθρωπος και το ισορροπημένο "είναι" του δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτήν, και αυτή χρειάζεται τον άνθρωπο για να συνεχίζει να πορεύεται, να εκφράζεται, να καθοδηγεί και να προσανατολίζει. Στις εξαθλιωμένες κοινωνίες και στις ευτελείς ιδιοτέλειες των καιρών μας, την χρειαζόμαστε για να επαναπροσδιοριζόμαστε και να ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας, την χρειαζόμαστε για να μεταβάλει σκουριασμένα ή και χαλασμένα μυαλά και για να ξαναφτιάχνουμε πάντα τον εαυτό μας ορθά και ενάρετα. Την χρειαζόμαστε γιατί από μέσα της πηγάζει η Αλήθεια που συνθέτει το Όλον της Ύπαρξης της δικής μας και των άλλων. 

(εδώ παραθέτω έναν από τους πολλούς αξιόλογους Έλληνες φιλοσόφους μας -δεν είναι ο μόνος)

~Καλό ξημέρωμα~~

ξι.