Friday, October 5, 2012

Αποφάσεις & conciencia

Φτάνεις πιο κοντά στην συνειδητότητα όταν παίρνεις μια απόφαση ή όταν το παίρνεις απόφαση;
αναρωτιέμαι

¿Llegas más cerca de la conciencia cuando tomas una decisión o cuando te enfrentas a la decisión tomada?
me pregunto

ξι.


11 comments:

Roadartist said...

Εξαρτάται τι είναι αυτό που συνειδητοποιείς. Αν είναι ορόσημο πλέον για τη ζωή σου.

ξι said...

Λες; Εγώ σκεφτόμουν πως ο,τιδήποτε κι αν είναι αυτό που συνειδητοποιείς, σημασία έχει η διαδικασία με την οποία φτάνεις σ' αυτή την συνειδητοποίηση/ συνειδητότητα. Επίσης, υποθέτω ότι συνειδητοποίηση και συνειδητότητα είναι το ίδιο πράγμα, λογικά. ε;

ξι.

ξι said...

Η σκέψη γι αυτό το ποστ βγήκε όπως βγαίνουν οι σκέψεις γενικά & οι απορίες για πιο βαθιά πράγματα και ίσως πιο λεπτομερή που προσπαθούν να αγγίξουν λίγο την γνώση και την αυτογνωσία. Όταν ξεκίνησα να διατυπώνω την σκέψη όμως κι έπαιξα με το λογοπαίγνιο της απόφασης... διχάστηκα!

Σ' ευχαριστώ Αρτίστα!

Καλή σου μέρα,
ξι.

Άστρια said...

Μα όταν το παίρνεις απόφαση είναι κι αυτό μια απόφαση..
Όμως νομίζω ότι από την απόφαση μέχρι του να φτάσει κανείς στη "συνειδητότητα" είναι μεγάλη ακόμα η απόσταση.

φιλιά ξενιαδάκι
καλό βράδυ και καλή βδομάδα!
Α.

ξι said...

Μάλλον τη στιγμή που θα το πάρεις απόφαση ότι πήρες μια απόφαση, να φτάνεις τότε λίγο πιο κοντά σ' αυτό που λέμε συ. Ίσως. Δεν ξέρω.

Πολλά φιλιά & Καλημέρα!
ξι.

Mr. Hubert said...

Το να πάρεις μια απόφαση είναι κι αυτή μια απόφαση(όπως με πρόλαβε ο/η Άστρια) όμως πιο κοντά στη συνειδητότητα νομίζω φτάνεις όταν καταφέρεις να πραγματοποιήσεις αυτό που αποφάσισες!

ξι said...

Καλημέρα Mr Hubert! Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο :)
Απαξ και τις πραγματοποιήσεις, αναρωτιέμαι τι γίνεται και με τις επιπτώσεις των αποφάσεων που πήρες... Κι αυτές θα παίζουν το ρολάκι τους. Δεν μπορεί...

Καλημέρα!
ξι.

M said...

Η συνειδητότητα είναι γνώση. Άρα η απόφαση είναι περισσότερο "αποτέλεσμα" της συνειδητότητας και όχι το αντίστροφο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αν δεν έχεις συνείδηση για κάτι δεν μπορείς να πάρεις και σχετική απόφαση :-) Ξέρεις πως αποφάσεις παίρνουμε χωρίς να έχουμε συνείδηση του πως και του γιατί?

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα χειρότερα :-)

ξι said...

Καλή μου Μ,
σε μια πρώτη φάση με μπέρδεψες χειρότερα. Τώρα σε αφήνω για να ξεμπερδέψω το κουβάρι σιγά σιγά ;)

Φιλιά,
ξι.

M said...

Το' χω αυτό το συνήθειο...να κάνω χειρότερα τα πράγματα. Μα είναι απλό: δεν αρκεί καμία απόφαση για να φτάσεις τη συνειδητότητα. Η συνειδητότητα επιτυγχάνεται όταν ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ γιατί παίρνεις μια (οποιαδήποτε) απόφαση (νομίζω ;-))

ξι said...

@Μ: ... καλό αυτό το συνήθειο ;)
Σε πρώτη φάση αυτό σκεφτόμουν κι εγώ. Και φαντάζομαι εννοείς "με τις όποιες συνέπειες", ε;; Να υπάρξει συνειδητότητα αποδέχοντας τις όποιες συνέπειες των αποφάσεων. Και όχι οι συνέπειες αυτών να σε οδηγήσουν στην πολυπόθητη συνειδητότητα.

Soooo many thanks φίλη/ και φίλοι, μου, για αυτόν τον διάλογο.

ξι.